Monday, May 18, 2009

bila study mood dah goyah...

which one i should conquer?

salam..sepatutnya pg ni dla ada peperiksaan subjek pengajian bahasa Melayu.. tapi telah ditunda atas sebab-sebab tertentu dan akan dijalankan pada hari esok.. jadi maknanya esok ada dua kertas peperiksaan yang dla kena ambil..sepanjang beberapa minggu ini, dla dan atiqah sibuk menelaah..kadang-kadang dah penat study,dla dan atiqah pun mainlah rubix cube dan sekutu-sekutu cube yang ada.. dari tak pandai sampai jadi pandai, dari seronok sampai jadi bosan...tapi apabila mood study dah mula goyah.. kebosanan melanda.. macam-macam perkara yang kami buat.. kononya nak release tension.. si atiqah yang amat berminat menonton cerita hantu yang menyeramkan sudah mula cenderung memulakan hobinya itu.. usai solat asar, tiap-tiap hari.. bertempat di meja dla.. menggunakan laptop dla..dah mula dah si atiqah buka panggung wayang.. dan jiran-jiran tetangga pun datang menyinggah..sama-sama menyaksikan cerita-cerita hantu yang di download dari internet.. dla hanya duduk terceruk disudut dinding, al maklumlah.. tak berapa nak minat+rasa takut.. so, tak join club la.. kawan-kawan yang sibuk menonton dla yang menjerit, sound effect cerita-cerita tu menyeramkan.. bila semuanya kembali tenang, cerita pun dah habis, melihat susunan buku yang tebal-tebal yang belum habis di scan, kami pun sambunglah study balik...mood study dah datang balik dah.. apapun semoga kita berjaya dalam peperiksaan akhir tahun semester dua ini...amin...=)

sebelum



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...