Sunday, October 2, 2011

Header baru.. pakai excel je :) :)


Assalamualaikum... lama dah blog Dla ni tak ganti header. Dalam kesibukan menyiapkan lab report, tangan ni gatal nak godak microsoft excel buat header.  Ok ni first time Dla try buat header dan doodle pakai microsoft excel... Selalunya orang yang power-power pakai software pun mestilah power juga macam adobe illustrator ke, indesign ke, adobe photoshop ke, Gimp ke.. Al-maklumla Dla ni tak power, lagipun software2 yang Dla mention tadi tu semuanya berat. Kadang2 sangkut-sangkut la laptop. So lecehkan. Jadi apa salahnya men'doodle' pakai excel pula. Senang, cepat,, mudah, tak sangkut-sangkut dan paling penting tak perlu nak download sebab memang dah ada dalam laptopkan.. Selalamt mencuba!! :) 


cantik tak??? tak cantik?? kaku???ok ok... next time cuba lagi  :)

12 comments:

Noriko Miyosyi Aizawa said...

by the way..hasilnye terbaik lah...lagipon org selalu fikir excel for calculation/masukkan data..etc, but not to be design2 macm nieh... keep it up cikgu adil...he3

adilah md shah said...

macek cik noriko :) :) biase la cikgu2..excel penting kot... tapi kalau selalu tengok data dan nombor sakit kepala jugak.. sekali sekala tukar selera.. bermain dengan warna.. kan kan kan :)

Noriko Miyosyi Aizawa said...

hahha..bakal cikgu eQin lak dah pening tengok warne-warni color...nombor2 dan coding....hhuhuhu

adilah md shah said...

teringin nak belaja coding secara serius... ekin ajo plzzzzzzzzzzzzzzz :)

cho zila said...

isyh bestnyer akak tetap kagum sebab memang akak membayangkan exceltu nombor...

adilah md shah said...

akak zila.. meh la try godak2 excel... memangla tak berapa nak advance macam software yang design cantik2.. tapi excel lebih mudah dan senang :) :)

dayangredzuan said...

cantik..mcm mane nk buat...ajar plishhh

adilah md shah said...

dayang... nanti ada masa saya buat tutorial ea.. sekarang busy sikit.. :) :) insya Allah ilmu kena dikongsi barulah seronok

Cemmomile said...

cantik... dgn excel pun bley wat doodle yer...
sy nyer header guna paint jer... tak reti nak mendoodle bagai...

adilah md shah said...

cemmomile..ha.. ok la tu pakai paint.. tak kisah pakai paint lepas tu manipulasi paint tu godak puas2.. try buat header cantik2 pakai paint.. Insya Allah boleh.. mcm sy nk pakai software adobe photoshop xreti sangat manipulasi excel lepas tu try bt yang terbaik.. :) :) tak cuba tak tau.. dah cuba baru tau :)

Intan Zulhilmi said...

comey...n cantik la...sgguh ku xpandai wat begitu...huhuhu

adilah md shah said...

intan... meh la try.. kalau sy rajin sy bt tutorial :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...