Sunday, February 19, 2012

family event.. 2 dalam 1 dan Dla bahagia ^^

Assalamualaikum.. lama Dla tak update blog. Sekarang ni  bulan Februari 2012 tapi dah macam-macam perkara Dla lalui. Itulah orang kata kehidupankan. Baiklah, Dla nak menulis tentang 2 buah majlis yang berlangsung akhir bulan Januari yang lalu. Ala masa cuti raya cina.

Majlis Aqiqah dan potong jambul Muhammad Amsyar Syakeeryn & Nur Zara Shamimi
Majlis telah berlangsung 21 Januari 2012 di Batu Pahat Johor. Bukan senang dapat kumpul ramai-ramai macam ni kan kecuali bila semua cuti ataupun bila ada event.




Saya Amsyar ^^

Saya Zara ^^

Macam lauk kenduri kawen tak hehe yummy!!
masakan oleh abg ipar kak ngah,, hoye~ sedap

Adik beradik++ yang jarang cukup korum 

Tak tau nak type apa.. kasi letak gambar banyak-banyak jelah buat kenangan ^^


Majlis Pertunangan Mohd. Nazir a.k.a Abg Aj (abg betul2 atas Dla)
Majlis pertunangan ni berlangsung hari ahad. Sehari lepas majlis aqiqah & potong jambul kat rumah. Nasib baik tak jauh, dapat orang satu daerah jugak. Ni pertama kali Dla jumpa si dia (bakal kakak ipar Dla). Bakal kakak ipar Dla sangat muda ok.. Sebelum ni tak pernah tau, sebab bila abg Aj tunjuk kat family Dla tak ada kat rumah masa tu.

Tema merah (kebetulan raya cina pulak hehe) Jimat ok tiap kali tunang atau kawen.. 
family sendiri gubah hantaran ^^ Syukur dikurniakan family yang kreatif 


beberapa orang adik beradik + sisters in law + anak sedara ^^ 


ok Dla the tallest one ^^ walaupun pakai kasut flat je


abg aj dengan fresh flower kak ngah yang buat untuk bakal tunang


 abg alang tak ada kat sini.. sedih :(


ok kak ena's family tertinggal hehe


ok tu je.. selamat buat Amsyar dan Zara menjadi anak yang soleh dan solehah dalam generasi Md Shah yang kedua... 

selamat bertunang abg aj .. ila jeles ok.. harap2 lepas ada tunang ni abg aj sayang ila dengan adik2 lain sama je xpernah kurang hehe ^^ kata along tak pela sekarang abg awak dah tunang kena sayang tunang dia.. esok2 awak kawen awak sayang suami awak jugak.. hehe aloooo~ macam tu ek.... 


iluvcrafting : ok nak nyanyi lagu "A Thousand Years" untuk family besar Dla ^^ 


6 comments:

Unknown said...

i like.. dah mcm FB plak.. :)

adilah md shah said...

siapakah unknown.. hehe :) :) maceh like ye ^^

anis_atin said...

huhu.. trharunye ayt,, huk3... nway.. moga dpt jdoh cpt.. cz atin pn nk cri gak.. huhu.. men2 je ^^,
klu btul pn ape slhnye..

adilah md shah said...

anis_atin... ape yg terharunya??.. kalau nak kawen awal silakan..semoga dapat jodoh yg baik2.. ntah la dengar orang sebut kawen2 ni dah xde mood..

danial said...

Gambaer lain takde?
post lah kat facebook

adilah md shah said...

hehe.. ala danial.. malas nak upload kat fb.. nanti la kalau cik ila rajin cik ila upload ea... eh ni danial azwar kan.. hehe kang silap orang pulak :p :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...