Thursday, May 17, 2012

handmade card hari ibu ^^


Assalamualaikum, sekarang ni Dla masih dalam minggu peperiksaan akhir semester 5. Jadi banyaklah post yang tertangguh. Walau bagaimanapun Dla akan update blog Ilham Adilah ni jugak untuk simpanan kisah pada masa akan datang. Baiklah, semua orang tentu familiar dengan hari ibu kan. Nak beri hadiah, nak buat emak happy la.. Ape-ape saje. Ada yang mengatakan sambutan hari ibu ni tak baik sebab ada mengikut amalan atau pegangan agama lain. Jadi kena hati-hati ya. Kalau nak diikutkan tak semestinya dalam setahun cuma ada 1 hari tu je kita sambut hari ibu bagai nak rak. Hari-hari lain pun kita patut hargai ibu kita. Tak gitu anak-anak sekalian ^^..

Baiklah di sini Dla ada buat satu kad hari ibu. Of coz la request daripada anak untuk ibunya lah.. Ok tak? theme dia ala2 klasik. So Dla pilih warna coklat dan ada merah-merah hitam. Gambar tu pulak Dla buat polaroid style. Pada pendapat Dla sendiri, sepatutnya Dla letakkan dua gambar yang berbeza, mungkin satu lagi gambar ibunya. Jadi lebih harmoni, disebabkan tiada, so buat jela apa yang ada.

zoom in 

ni gambar kad secara keseluruhan



Baiklah itu sahaja nak share ^^.. Lain kali Dla share benda lain pulak ok.. Assalamualaikum..

iluvcrafting : Jom sama-sama sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah mak Dla 
                        (Sariah binti Mohamad).. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...