Monday, February 23, 2009

subjek baru setip hari




arini dla belajar kemahiran berfikir dan physicology tetang macam mane nak control student.. subjek yang menarik.. macam2 dla belajar tentang otak manusia..seperti yang kite tahu otak kite ni mengan dungi banyak neuron.. tapi tak semuanya bersambung.. sebenarnya kite ni gunekan otak kita kurang dari 5 peratus..sikitkan? maknenye sekarang kite ni tak gunakan minda kite untuk berfikir dengan banyak lagi. macan seorang saintis fizik yang terkenal 2, enstain. dahulu die pernah mencipta satu teori. semua orang yang ada pada masa itu mengganggapnye gile. tapi setelah 100 tahun. teorinye dapat diterima dan diaplikasikan sehingga kini. tahu tak, enstain menggunakan 15% daripada otaknya..subhanallah.. betapa agungnya ciptaan Allah kan, tu baru 15 peratus. berbalik kepada subjek yang dla belajar ni, disebabkan dla ni bakal guru lebih2 lagi bakal guru sekolah rendah. mingkin dla mengalami sedikit kesulitan ketika baru2 menjadi guru nanti. terutamanya dalam menguruskan masalah student. dla juga pelajari bagaimana nak tahu student 2 berlaku jujur atau tidak.. biasenye student yang menipu akan lupe ape yang ditipu.. tak percaya?? percayalah, Insya Allah. setiap sesuatu permasalahan ade jalan penyelesaian. selain 2, dla juga dapat belajar satu formula bagaimana nak korek rahsia atau masalah yang menular di dalam kalangan student dengan hanya link pada seorang student sahaja. nampak menarik. sepanjang PnP dijalankan dla study dengan happy je. Insya Allah ape yang dla pelajari akan dla kongsi dan aplikasikan dalam kehidupan.. ambil yang positif sahaja ya... =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...