Thursday, June 16, 2011

Apa lagi untuk sem baru~~ fikir

Assalamualaikum.. lagi 3 hari je cuti dah nak habis. Ok banyak benda yang Dla fikir untuk semester 4 yang bakal Dla lalui. Belum jejak pun dah list banyak benda untuk sem depan. Umur dah 21 tahun Dla oi ~~ kadang-kadang nak berfikir pun susah. 


Jadual Kelas
          
Setelah diteliti secara serius ha sem depan punya jadual setiap petang ada kelas. Ok fine la, dulu pun banyak kelas petang lagi penat kot. Tapi susah lagi kot sebab dah naik degree. Banyak benda nak kena conquer. Orang Melayu memang macam ni belum cuba dah bising susah la  tak boleh la. OPS!! Orait mengaku Dla memang macam ni..hehe. Sem depan sains biologi tau, ha bersemangat! Dla memang suka biology daripada kimia dan fizik. Lepas tu ada Seni Dalam Pendidikan, yang ni tak pernah tahu pun macam mana la rupanya subjek ni. Bunyi macam menarik sebab ada perkataan "seni" tu. hehe tengok jela nanti macam mana. Pendidikan Jasmani sem 4 olahraga. Ok2 setelah satu sem tak masuk gym, badan pun dah lemah, stamina dah jatuh. Adoi pasti payah nak start balik sem 4 ni berlari-lari, melompat sana sini dan lain-lain. Ok tak suka boleh tak~ ~


Tuisyen

Ok tadi Kak Janah, classmate Dla mesej bincang pasal tuisyen. Dla dengan Kak Janah adalah ajar personal tuisyen kat sebuah  rumah. Seminggu 3 kali pada waktu petang dan kadang-kadang malam kalau free la. Masalahnya sekarang tiap petang ada kelas. How come ye?? Kalau curi-curi masa hari minggu boleh cuma kadang-kadang hari minggu pun ada hal. Ok hal ni KIV dulu. Nanti dah balik kampus bincang dengan ibu ayah student. Orait~



Lesen

Ok bab lesen ni paling tak gemar. Kawan-kawan asyik tanya je "adel bila kau nak amek lesen?".. Ok senyum je tak perlu nak kata apa-apa. Bab lain-lain boleh, cuma sampai bab lesen ni tak yakin sangat-sangat. Pegang stereng kereta pun mengigil. Kawan-kawan yang dulu sama-sama nak ambil lesen semua dah lepas. Dla sorang je yang tak. Umur dah 21 kot~~ Kalau motor takde hal. Tapi bab kereta ni puas orang pujuk "ala del, kang dah belajar bawak mesti tak takut punya best je".  Ok fine, Dla memang ada problem tak boleh nak agak kelajuan kenderaan lain. Sampai sekarang kalau nak melintas jalan raya pun kawan-kawan pimpin. Percaya tak??? tak caya tanya kawan-kawan Dla. Tapi kalau dah Dla sorang-sorang tak ada kawan, so terpaksa la juga mengagahkan diri melintas dengan sedaya upaya. Nervous kot macam nak ambil result periksa ok.

Tak tau kereta depan tu laju ke perlahan T_T
Handphone + Lappy

Salah satu kalau daripada dua-dua benda kat atas ni kalau rosak agak tekanan. Sekarang ni Dla punya lappy dengan fon dua-dua rosak. Ok menangis sekejap. T_T..Paling penting lappy la sebab kat situ la tempat nak menenyeh assignment then google2 cari maklumat. Semua orang of course suka guna lappy sendiri. Me too. Tak pe la selagi hayat lappy dikandung badan lappy tersebut, kamu dipaksa bekerja untuk saya ok! 
Fon pula tiba-tiba rosak, penting kot. Sebab kat situ la simpan segala maklumat, note, nombor dan lain-lain. Ok tak pasal-pasal wishlist tahun ni tersenarai fon baru. Padahal niat dihati memang tak nak ganti fon selagi tak buat hal. T_T ok melayang duit~~~~~~ Kalau tak nak melayang duit kena masuk contest yang hadiahnya lappy or fon nampaknya.. cuba jaya mana la tau sangkut satu dua kan. :p hehe

Fon kesayangan T_T dulu harga mahal bebeno sekarang jual pun orang xmau kot~ sabo jela



Result

Ok ni yang selalu Dla nanti-nantikan. Penentu naik sem ke atau kena repeat paper. Alhamdulillah setakat ni lepas. Minta dijauhkan la result rendah. Kalau kat universiti dekan 3.5 kan?? kalau tak silap la. Kalau kat IPG dekan 3.7 ok. Terkapai-kapai nak cecah 3.7 sebab rasanya subjek sains susah kot plus subjek-subjek pendidikan. Kalau nak dapat first class degree kena total CGPA untuk 8 sem 3.8. So, kenalah struggle kalau nak capai. Menangis kejap T_T... Insya Allah selagi tak habis belajar Dla nak bermatlamat nak 1st class degree tu. Tapi yang paling penting kemenjadian seorang guru tu la selepas belajar 5 tahun setengah... tengok la Dla macam mana nanti~~~~

iluvcrafting: ok credit to pakcik google sebab cilok gambar dari situ :)ok yang lain-lain esok je fikir~~  nak sambung menjahit button badge yang cumil2.. nanti Dla update pasal craft ok :) :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...